Wat u moet weten over financiële lease voor bedrijven

Zakelijk financial lease

Als u een autodealer, kantoorruimte of ander bedrijf bezit dat ruimte huurt en financiering nodig heeft om uit te breiden, kan een financiële lease voor u werken. Deze leases worden vaak gebruikt door bedrijven die op korte termijn financiering nodig hebben, maar niet het risico en de verantwoordelijkheid van het bezit van onroerend goed op zich willen nemen. Wat zijn financiële leases? Een financiële lease is een soort vastgoedcontract tussen twee partijen: de verhuurder en de huurder. De verhuurder stelt het onroerend goed ter beschikking voor leasing; de huurder zorgt ervoor en betaalt huur aan de verhuurder in ruil voor toegang tot dat onroerend goed. Financiële leasing kan grote voordelen bieden voor huurders die kapitaal nodig hebben voor hun bedrijf en een verhuurder die vooraf betaald wil worden met weinig risico.

U heeft kapitaal nodig om te groeien en uit te breiden

U bent het groeibedrijf in uw sector. U wilt uw marktaandeel vergroten en uitbreiden naar andere steden of staten. U heeft momenteel kredietproblemen of geen kredietgeschiedenis vanwege uw beperkte inkomsten. U wilt niet veel schulden aangaan, maar u hebt kapitaal nodig om te groeien en uw bereik te vergroten. Als u eigenaar bent van een autohandel, neem dan dit voorbeeld. U wilt uw marktaandeel uitbreiden van 10% naar 15% in 10 jaar. U hebt veel verkeer, maar u hebt geen kapitaal om uw vestiging uit te breiden. Misschien hebt u meer ruimte nodig om meer voorraad op te slaan of om meer auto's tegelijk te onderhouden.

In deze situatie kunt u de ruimte die u nodig hebt huren en de lease 10 jaar laten lopen. De rente op de lease betaalt de uitbreiding en u betaalt de lease aan het einde van de lease. Door de lease te laten betalen voor de uitbreiding, hoeft u op dat moment geen schulden aan te gaan. Dit is een geweldige manier om een bedrijf te laten groeien en uit te breiden zonder vooraf veel geld uit te geven.

U bent op zoek naar huurinkomsten op lange termijn.

Uw bedrijf groeit en genereert jaarlijks veel inkomsten. Uw klanten werken al jaren bij u en u weet welk werk ze nodig hebben. U bent op zoek naar een langetermijninvestering die enkele jaren een consistent inkomen zal genereren. U bezit momenteel een commercieel gebouw en verhuurt het. Het inkomen uit deze investering is geweldig, maar u wilt uw bedrijf laten groeien en hebt een extra huurstroom nodig. U zou het gebouw kunnen verhuren aan een autodealer en de ruimte terug kunnen huren. Deze huurovereenkomst zou 10 jaar lopen. U huurt de ruimte terug en verhuurt het gebouw aan de autodealer. Dit zou een renteloze lease zijn, en de autodealer zou u huur betalen. Wanneer het huurcontract afloopt, kan het bedrijf vrij vertrekken. Dit zou een ideaal scenario zijn, omdat u eigen vermogen of schuld zou kunnen aangaan (als u die nodig hebt) en het bedrijf niet langer hoeft te runnen.

U wilt weinig tot geen risico

Tot slot bent u de ondernemer die klaar is voor risico. U wilt een kans wagen en investeren in vastgoed, maar u wilt niet het risico nemen van een traditionele hypotheek. Misschien hebt u een geweldig idee voor een nieuw product, maar hebt u geen geld om de ontwikkeling ervan te financieren. U zou de kans kunnen wagen om uw idee te financieren met een huurcontract. Als het niet lukt, verliest u alleen het geld dat u in de lease steekt – niet uw eigen vermogen.

Wat u moet weten over zakelijk financial lease voor bedrijven.

Een financiële lease voor bedrijven verschilt van een financiële lease voor particulieren. Waar een financiële lease tussen twee partijen is, is een financiële lease tussen een bedrijf en een bank. Dit type lease kan fiscale voordelen bieden en kan voordeliger zijn voor uw bedrijf. De bank staat meestal garant voor de lease, waardoor u de lease niet volledig hoeft te laten financieren. U betaalt de lease af door de lening af te lossen en, meestal, door rente te betalen.

Gewoonlijk zullen banken corporate finance leases aanbieden aan bedrijven met een gestage cashflow en groeipotentieel op lange termijn. Idealiter hebt u een bewezen bedrijfsmodel dat aantoont dat u inkomsten en winst kunt produceren. Uw kredietscore is ook belangrijk – hogere cijfers zijn beter.

Conclusie

Als u financiering nodig hebt, kan een leasecontract voor u werken. Vergeet echter niet dat deze contracten risicovoller zijn dan het bezit van een gebouw en mogelijk niet geschikt zijn voor alle soorten bedrijven. Zorg ervoor dat u alle risico's en voordelen begrijpt voordat u er een aangaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.